Lakimiespäivä


Seuraava Lakimiespäivä järjestetään 45. kerran 6.10.2017. Mukana ovat perinteiset elementit, kuten K. J. Ståhlberg -mitalin luovuttaminen ja yrittäjyyspalkinnon sekä parhaan oikeustieteen opiskelijatyönantajan palkinnon jakaminen. Ohjelman teemat sen sijaan ovat jälleen erittäin ajankohtaisia.

Kiinteän osan Lakimiespäivää muodostavat perinteiset Lakimiesmessut, jotka täydentävät alan ammattilaisille suunnattuja luentoja. Tarjolla on alan koulutus- ja kustannustoimintaa, pankki-, vakuutus- ja sijoitustoimintaa, alan järjestöjä ja julkaisuja sekä monia muita tuotteita ja palveluja.

Myös oikkareiden rekrymessut järjestetään osana Lakimiespäivää. Messuilla opiskelijat voivat tutustua työnantajiin, luoda kontakteja ja työllistyä.

Vuosien saatossa päivien kesto, järjestämistiheys sekä teemat ja sisältö ovat vaihdelleet eri aikoina. Lakimiespäivästä on kehittynyt vuosikymmenten aikana verkostoitumisen, virkistäytymisen ja mukavan yhdessäolon päivä. Ohjelma on tasokas ja sillä on edelleen myös tärkeä täydennyskoulutustehtävä.

Keskustelu lakimiesidentiteetistä ja sen vahvistamisesta jatkuu Lakimiesliitossa voimakkaana. Lakimiehiä yhdistää vahva identiteetti ja kiinnostus oikeudellisiin kysymyksiin. Lakimiespäivässä yhteenkuuluvuudentunne voimistuu entisestään.Suomi100

Valtioneuvoston kanslia on 12.10.2016 liittänyt XLV Lakimiespäivän 6.10.2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Lue lisää Suomi100-sivulta.

 


Katso vuoden 2015 Lakimiesmessujen video tästä linkistä.

Salasana videon katsomiseen on: 70vuotta

Video on Lakimiesliiton omaisuutta. Kuvaaja Valtteri Kantanen.