Oikeusguru

Kenestä seuraava Oikeusguru?

Suomen Lakimiesliitto ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry järjestävät vuosittain lukiolaisille suunnatun Oikeusguru-kilpailun. Kilpailussa mitataan lukiolaisten oikeudellista ajattelua ja lakitietoa sekä tutustutetaan lukiolaisia oikeustieteen opiskeluun. 

Vuoden 2019 Oikeuguruksi valittiin Siiri Klubb Helsingin Kallion lukiosta ja vuoden 2020 Oikeusguru on Otto Kanniainen Jyväskylän normaalikoulun lukiosta.

Lue vuoden 2020 kilpailusta kertova tiedotteemme täältä.

Oikeusguru-kilpailu järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2021.

 

Kilpailun palkinnot

Kilpailun kaksi parasta on palkittu opiskelupaikoilla oikeustieteelliseen. Lisäksi kilpailun parhaat on palkittu rahapalkinnoin ja yhteistyökumppaneiden muistamisilla.

 

Kilpailun tukijat 2020

Vuoden 2020 kilpailua tukevat Alma Talent Oy ja Asianajotoimisto Castrén & Snellman.

Alma Talent Oy

Alma Talent on Suomen johtava bisnes- ja juridisen kirjallisuuden kustantaja. Kustannamme aidot, alkuperäiset Suomen Laki -teokset ja tuotamme Suomen Laki -hakupalvelua, josta löydät lainsäädännön, oikeuskäytännön ja esityöt jatkuvasti päivittyen.

Asianajotoimisto Castrén & Snellman 

Castrén & Snellman on 240 hengen asianajotoimisto, jonka ovet avautuvat Helsingistä koko maailmaan. Tarjoamme asiakkaillemme kaikki liikejuridiikan palvelut. Olemme vastuullisuuden edelläkävijä asianajoalalla ja rakennamme kestäviä menestystarinoita. https://www.castren.fi/

Kilpailun säännöt

Katso vuoden 2020 kilpailusäännöt täältä

Aikaisempia kilpailutehtäviä

Vuoden 2019 alkukilpailun tehtävät

Vuoden 2019 finaalin kirjalliset tehtävät

Lue lisää

Oikeusguru Q&A - usein kysytyt kysymykset

Siiri Klubb on Suomen ensimmäinen Oikeusguru