Kirjoituksen päiväys

25.04.2016← Katso kaikki blogit

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan

Tehtävämme on ollut jo yli 130 vuotta taistelu köyhyyttä vastaan. Tänä aikana köyhyys on jatkuvasti muuttanut muotoaan. Niin toimintammekin.

Tänään missiomme on etsiä, löytää ja auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia.

Yksinäisyys on taloudellista köyhyyttä katalampi, koska se kohdistuu kaikkiin ikä- ja sosiaaliryhmiin. Yksinäisyys piileskelee yhteiskunnan kalliiden ongelmien takana – esimerkiksi lastensuojelun, masennuksen, työkyvyttömyyden tai vanhusten itsemurhien.

Yhteiskunnan viralliset turvaverkot ovat tämän vitsauksen edessä toimintakyvyttömiä. Ei ole virastoa, jonka luukulta kansalainen voisi hakea apua yksinäisyyteensä. Ainoa tepsivä lääke yksinäisyyteen on toinen ihminen.

Siksi tämä aika tarvitsee kansalaistoimintaa ehkä enemmän kuin mikään muu aika Suomen historiassa. Ja tässä on HelsinkiMission keskeinen palvelutehtävä. Me luomme tapoja auttaa yksinäisyydestä yhteyteen.

Olli Valtonen
toiminnanjohtaja
HelsinkiMissio

Www.helsinkimissio.fi

Oikkari tekee hyvää -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 4.5. Iltajuhlien lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä HelsinkiMission seniorityöhön. Sinäkin voit osallistua päivään! Katso lisätietoja tästä.