Jäseneksi?

Opiskelijajäsenyys

Lakimiesliiton opiskelijajäseneksi voi liittyä opiskelijajärjestöjen kautta. Liittyminen tapahtuu liittymällä jäsenjärjestönä olevan ainejärjestön (Artikla, Codex, Judica, Justus, Lex, Stadga tai Pykälä ) jäseneksi. Lakimiesliiton opiskelijajäsenyys on maksuton.

Liittyessäsi opiskelijajärjestöön voit samalla varmistaa, että jäsenyytesi jatkuu katkeamattomana suoraan myös valmistumisen jälkeen. Löydät jatkamista koskevan valintakohdan liittymislomakkeesta. Näin pääset valmistumisen jälkeenkin hyödyntämään kattavia jäsenpalveluitamme sekä jäsenetuja. Sinulla on mahdollisuus hyödyntää vastavalmistuneelle hyödyllisiä Lakimiesrekrytoinnin palveluita, maksutonta Lakimiesliiton työ- ja virkasuhdeneuvontaa sekä tietysti urapalveluitamme, jotta saat vauhtia alkavaan juristin uraasi.

Jo opiskeluaikana on mahdollista liittyä Lakimiesten ja lääkärien työttömyyskassaan. Työttömyyden osuessa kohdalle valmistumisen jälkeen kassan jäsenyys ja toteutunut työssäoloehto oikeuttavat saamaan ansiopäivärahaa Kelan myöntämän peruspäivärahan tai työmarkkinatuen sijaan. Opintojen ohessa tehty palkkatyö kerryttää työttömyysturvan edellyttämää työssäoloehtoa pääsääntöisesti silloin, kun työtunteja kertyy vähintään 18 h viikossa. Työ voi olla myös muuta kuin juridisen alan työtä. Kassan jäsenmaksu on 30 euroa vuonna 2022. Opiskelijana sinun tulee liittyä kassan jäseneksi erikseen, lisätietoa ja liittymislomake TÄÄLTÄ.