Tietoa lakialan yrittäjille

Koronan vaikutukset näkyvät lakialan yrittäjien arjessa monella tavalla. Tavoitteena on oltava, että yritykset selviävät kriisin yli ja pystyvät jatkamaan toimintaansa kannattavasti sen jälkeen. Kokosimme tietoa yrittäjäjäsenillemme.

Hyödyllistä tietoa yrittäjille:

Työ- ja elinkeinoministeriö: toimintaohjeita yrityksille

Suomen yrittäjät: Kaikki koronasta yrittäjille 

Suomen Asianajajaliiton infoa jäsenilleen

Akava: Mistä apua yrityksille ja yrittäjille koronakriisissä?

Suomen yrittäjäin työttömyyskassan koronainfoa 

 

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti

Lakimiesliitto on Akavalaiset yrittäjät ry:n jäsen, ja Lakimiesliiton jäsenet saavat Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 95 eurolla/vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Voit hankkia palvelupaketin täältä.  

Palvelupaketti sisältää mm. seuraavat edut ja palvelut:  

Yrittäjien työttömyysturvaan väliaikaisia muutoksia 

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti Kelan maksamaa työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi, ilman yritystoiminnan lopettamista.  

Väliaikaista työmarkkinatukea haetaan Kelasta. Väliaikaisten säännösten voimassaoloa on jatkettu 30.6.2021 saakka.

Työmarkkinatuen maksaminen edellyttäisi, että henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon ja hänen oikeudestaan työmarkkinatukeen annettaisiin työvoimapoliittinen lausunto Kelalle. Lisätietoja hakemisesta saat Kelalta

Väliaikainen työmarkkinatuki haetaan siis Kelasta, mutta normaali ansiosidonnainen päiväraha maksetaan jatkossakin yrittäjien työttömyyskassan kautta ja sitä maksetaan yritystoiminnan lopettaneille kassan jäsenille. Lisätietoja tästä saat työttömyyskassastasi.