Mentorointi

Mentoroinnista viihtyvyyttä työhön ja vauhtia uralle!

Lakimiesliiton mentorointiohjelma

Mentorointi on kahden henkilön välinen luottamuksellinen ohjausprosessi, jossa kokeneempi kollega eli mentor ja työiältään nuorempi mentoroitava eli aktor tapaavat sopiminaan aikoina säännöllisesti vuoden kestävässä ohjelmassa. Aktor voi tapaamisissa pohtia ja esitellä työhönsä ja uraansa liittyviä kysymyksiä, mentorin tehtävänä on kommentoida, kysellä, haastaa ja kannustaa. Lakimiesliiton ohjelmassa mentoreina toimivat kokeneet juristit. Mentoreiden taustat ja työnkuvat ovat monipuolisia. Aktoriksi ohjelmaan voivat hakea Lakimiesliiton juristijäsenet.

Voit lukea mentoroinnin hyödyistä oheisesta blogista: http://www.lakimiesliitto.fi/blogi/mentorointi-kannattaa/

Mentorointiohjelmat kestävät vuoden ja ne koostuvat kolmesta yhteistapaamisesta ja noin kuukausittain käytävistä paritapaamisista. 

 

Seuraavan juristimentorointiohjelman aikataulu on seuraava:

  • Hakuaika mentoroitavaksi 1.-25.8.19
  • Kick-off: 25.9.19
  • Puoliväli: 3.3.20 ja 10.3.20 (valitaan toinen päivämääristä)
  • Päätös: 8.9.20 ja 15.9.20

 

Seuraavan opiskelijamentorointiohjelman aikataulu on seuraava:

  • Hakuaika mentoroitavaksi 2.-29.9.19
  • Kick-off 23.10.19 ja 30.10.19 
  • Puoliväli 22.4.20 ja 28.4.20
  • Päätös 21.10.20 ja 28.10.20

 

Mentoriksi juristille tai oikeustieteen opiskelijalle

Juristimentorointiohjelmaan voivat hakea mentoriksi jo pidempään työelämässä olleet, kokeneet juristit. Tarkkaa kokemusvaatimusta ohjelmaan ei ole, mutta tyypillisesti yli 8 vuotta työelämässä toimineet ovat osallistuneet mentoreina juristiohjelmaan ja alle 8 vuotta työelämässä olleet opiskelijaohjelmaan. Opiskelijamentorointiohjelmassa mentorina voi toimia valmistunut työelämässä oleva juristi. Ohjelman parit muodostetaan siten, että kokeneemmilla juristeilla on myös kokeneemmat mentoroitavat. Esimerkiksi vastavalmistunut juristi voi toimia mentorina alkuvaiheen opiskelijalle ja 20 vuotta työelämässä ollut mentoroitava saa mentorikseen vielä kokeneemman juristin. 

Sekä juristi- että opiskelijamentorointiohjelmat ovat vuoden mittaisia. Vuoden aikana mentorointiohjelmiin osallistuville järjestetään kolme yhteistapaamista: kick-off, välitapaaminen ja päätöstilaisuus. Mentoreilta odotetaan sitoutumista yhteistapaamisten lisäksi tapaamisiin noin kerran kuukaudessa oman aktorin kanssa. Tyypillinen tapaaminen kestää 1,5-2 tuntia. Paritapaamiset voidaan järjestää esim. aamias-, lounas- tai after-work-tapaamisina. Aktoreilta odotetaan sopeutumista mentorin aikataulu- ja paikkatoiveisiin.

Mentoriksi kaikkiin ohjelmiin voit hakea jatkuvasti täältä

Eero Blåfield 
eero.blafield@lakimiesliitto.fi
041 458 0021