12.01.2023← Takaisin

JUKO: Sopimuksen irtisanomisaika umpeutuu lauantaina 14. tammikuuta

JUKOn va. toiminnanjohtaja ja valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo painottaa, että valtion virka- ja työehtosopimusta ei ole irti sanottu vielä.
Sopimuksen irtisanomisaika umpeutuu lauantaina 14. tammikuuta.

- Neuvotteluaikaa on kaksi ja puoli vuorokautta. Katsomme nyt, miten tilanne etenee ja saammeko kutsua neuvottelupöytään.
Valtiovarainministeriön (VM) alainen Valtion työmarkkinalaitos katkaisi keskiviikkona iltapäivällä yllättäen neuvottelut noin 78 000 valtion työntekijän tämän vuoden palkankororuksista, vaikka neuvottelujen oli määrä jatkua tänään torstaina.

Neuvottelut alkoivat 12. joulukuuta, ja ne ovat osa maaliskuussa 2022 solmittua valtion kaksivuotista virka- ja työehtosopimusta. Osapuolet sopivat keväällä, että vuoden 2023 palkankorotuksista neuvotellaan tammikuun loppuun mennessä.

Jos neuvottelut eivät etene tammikuussa, sopimus on mahdollista irtisanoa päättymään helmikuun loppuun.

Valtiolla yli puolet henkilöstöstä työskentelee akavalaisille tyypillisissä asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävissä.

Juristiliitto on JUKO:n jäsenliitto.

Lisätiedot Juristiliiton jäsenten osalta:
Petteri Kivelä, neuvottelupäällikkö
petteri.kivela@lakimiesliitto.fi