20.05.2022← Takaisin

Lausunto oikeusministeriölle liittyen työryhmän mietintöön eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän täydentämisestä kolmansien maiden kansalaisten osalta

Oikeusministeriö pyysi Lakimiesliitolta lausuntoa työryhmän ehdotuksesta eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän täydentämiseksi. Lakimiesliitto kannatti ehdotettua muutosta, mutta muistutti samalla ministeriötä muutoksen aiheuttamasta lisääntyneestä resurssi- ja koulutustarpeesta.

Suomen Lakimiesliitto kiittää oikeusministeriötä lausuntopyynnöstä liittyen työryhmän mietintöön.

Ehdotus eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän täydentämisestä kolmansien maiden kansalaisten osalta on kannatettava. Lakimiesliitto toteaa lisäksi, että uudistuksen yhteydessä tulee varmistaa viranomaisresurssien riittävyys sekä asianmukaisen ja riittävän koulutuksen tarjoaminen.

Lisätiedot: Jenni Tuomainen, oikeus- ja koulutuspoliittinen asiantuntija, etunimi.sukunimi@lakimiesliitto.fi

Kaikki Lakimiesliiton lausunnot löytyvät täältä.