Uutisen päiväys

19.03.2020← Takaisin

Rahoitusalan ylityökielto puretaan

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on päättänyt keskeyttää rahoitusalalla voimassaolleen ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellot poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi. Myös muut alan palkansaajajärjestöt, Ammattiliitto Pro ja Unio ovat vastaavat päätökset tehneet.

-Vallitsevassa tilanteessa painostustoimien voimassapitäminen olisi ollut kohtuutonta. On tärkeää, että puhallamme nyt yhteen hiileen ja osaltamme teemme kaikkemme tässä vaikeassa tilanteessa, sanoo lakimies Moa Fanta Lakimiesliitosta.

Lisäksi rahoitusalan toimihenkilöt kuuluvat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön, kuten valtioneuvosto linjasi tiistaina 17. maaliskuuta.

Rahoitusalan työehtosopimus päättyi tammikuun lopussa ja neuvotteluja on käyty viime vuoden marraskuusta alkaen. Neuvottelut eivät ole edenneet säännöllisistä neuvottelutapaamisista huolimatta ja tästä syystä alunperin painostustoimet aloitettiin.

Tällä hetkellä keskeisin kiistakysymys on palkankorotuksen jakosuhde yleiskorotuksen ja palkkakeskusteluerän kesken. Palkansaajaliitot ovat esittäneet neuvotteluissa tältä osin yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, mutta tämä ei ole työnantajalle sopinut.

YTN edellytää nyt myös työnantajalta vastuullisuutta ja tahtoa saavuttaa neuvottelupöydässä ratkaisu nopeasti, jotta alalla voidaan keskittyä palvelemaan asiakkaita tilanteessa, jossa monella on huoli toimeentulonsa puolesta.

Koronavirustilanteen vuoksi neuvottelut jatkuvat nyt etäyhteyksien kautta. Seuraava neuvottelu on sovittu perjantaille 20.3.

Neuvottelutilanteen etenemistä voit seurata YTNn sivuilta. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse finanssi@ytn.fi. YTN viestii asiasta myös somekanavissaan, joten myös niitä kannattaa seurata.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: lakimies Moa Fanta, p. 09 8561 0338 ja 0400242560