26.03.2020← Takaisin

Valtion neuvotteluissa edettiin

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina 26. maaliskuuta rakentavassa hengessä.

– Tänään päästiin keskustelemaan myös palkankorotuksista ja niiden ajankohdista, kertoo neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Myös tekstikysymyksissä edettiin, ja puolin ja toisin esiteltiin vaihtoehtoisia malleja. Kokonaisuus alkaa hiljalleen hahmottua.

– Järjestöillä on edelleen pyrkimys nopeaan sopimusratkaisuun, mutta ei tietenkään hinnalla millä hyvänsä, korostaa Nieminen.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 27. maaliskuuta

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa Lakimiesliittoa ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Seuraa lisäksi Jukon sivuja,  JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328