Uutisen päiväys

04.12.2021← Takaisin

YTN aloittaa painostustoimet myös suunnittelualalla

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla suunnittelu- ja konsulttialalle ”venymiskiellon” alkamaan lauantaina 4.12. "Venymiskielto" koskee myös suunnittelu- ja konsulttialalla työskenteleviä Lakimiesliiton jäseniä.

Venymiskielto tarkoittaa ylityökieltoa, kieltoa matkustaa vapaa-ajalla työasioissa sekä kieltoa kerryttää liukumasaldoa. Venymiskielto on voimassa toistaiseksi.
Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee noin 22 000 ylempää toimihenkilöä.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa toteaa, että työehtosopimusneuvottelut jumittuivat, koska työnantajapuoli pitää sinnikkäästi kiinni palkankorotusmallista, jossa ei olisi lainkaan yleiskorotusta. 

Oksa painottaa kaikille tulevan yleiskorotuksen merkitystä jäsenkunnan ostovoiman turvaajana. Hänen mukaansa työnantajan esitys merkitsee osalle ylemmistä toimihenkilöistä käytännössä palkan alennusta.

Alan sopimusalavastaava Tuula Aaltola sanoo, että työehtosopimukseen sisältyvä yleiskorotus on alan jäsenille erittäin tärkeä.

– Tiedämme, että jäsenet ovat valmiita puolustamaan yleiskorotusta myös painostustoimin. Ilman painostustoimia asia ei näytä etenevän, hän toteaa.
– Toivottavasti voimme palata takaisin neuvottelupöytään pian ja jatkaa palkkaratkaisusta sopimista yleiskorotuksen pohjalta, Aaltola toivoo.

www.ytn.fi

Lisätiedot Lakimiesliiton jäsenten osalta:
Jaana Meklin, johtaja, työelämä
jaana.meklin@lakimiesliitto.fi
p. 0400 741 686