05.12.2022← Takaisin

YTN: Neuvotteluissa ei ratkaisua – rahoitusalan työehtosopimus päättyy helmikuussa

Rahoitusalan palkankorotuksista ensi vuodelle ei päästy sopimukseen marraskuun loppuun mennessä. Niinpä työehtosopimus päättyy 28.2.2023.

Rahoitusalan sopimusalavastaava Riikka Sipilän mukaan YTN:llä oli hyvä valmius neuvotella niin sanotusta optiovuodesta, jonka myötä työehtosopimus olisi jatkunut helmikuun loppuun 2024 saakka. Neuvottelut eivät kuitenkaan edenneet toivotusti.

Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta aloitetaan tammikuussa. Sipilä sanoo YTN:n päätavoitteiden pysyvän samana.

”Tavoittelemme riittäviä palkankorotuksia, joilla voimme tukea inflaation pyörteissä kamppailevien jäsentemme ostovoimaa. Pankit tekevät erinomaista tulosta, joten maksuvaraa pitäisi löytyä”, Sipilä toteaa.

Lisäksi YTN haluaa kirjata perhevapaiden palkallisuuden työehtosopimukseen nykylakia vastaavaksi. Uudistunut perhevapaajärjestelmä mahdollistaa tasa-arvoisemmat perhevapaat vanhempien kesken, mutta jos sopimukset nojaavat edelleen vanhaan järjestelmään, ei uudistus käytännössä toteudu.

Juristiliitto on YTN:n jäsenliitto. Lisätiedot Juristiliiton jäsenten osalta:

Jaana Meklin, johtaja, työelämä
jaana.meklin@lakimiesliitto.fi